Löytöretki – Saariselkä 9/2023

890 (sis. alv 24%)

“Into the wild I go, to lose myself and find my soul!”

Tämä on se retki, jolla jokaisen pitäisi käydä edes kerran elämässään. Tällä retkellä päästään nauttimaan ihmisluonnon parhaista puolista Lapin luonnon ytimessä. Tämä on The Löytöretki!

Sisäinen eläin kiittää kun se saa vaeltaa laumassa; siis tehdä sitä mihin se on luotu. Ruoka ja uni maistuvat uskomattoman hyvältä kun keho saa liikettä ja happea. Avarat maisemat saavat mielenkin vaeltamaan ja retkeilijöiden kesken jaetut oivallukset kantavat vielä pitkään reissun jälkeen. Yhteyden tunne itseensä, toisiin ihmisiin ja maailmaan on taattu.

Mitähän sinä löydät kun lähdet kauas?

Out of stock

Description

Löytöretki Saariselkä on viikon kestävä maaginen yhteisvaellus UKK-puiston tuntureilla. Minä toimin eräoppaananne, Antti Kirjalainen retkimystikkona ja yhdessä me luomme retkelle rungon, jonka ympärille kaikki retkeilijät tuovat omaa energiaa ja viisautta. Elämme viikon kirjaimellisesti paratiisikurun naapurissa aivan Hakuna Matata.

Kun ostat lipun Löytöretkelle verkkokaupan kautta, varmistat paikkasi. Maksimi kuljetuskapasiteetti on 14 henkeä.

 


KYYDIT

Löytöretkeen kuuluu road trip Kajaani-Saariselkä-Kajaani. Meille on varattu kaksi minibussia ja kuomukärry rinkoille. Karavaani lähtee liikkeelle n. klo9 ma 12.9., eli riittää kun hoidat itsesi Kajaaniin maanantaiaamuksi. Pitkämatkalaiset voivat saapua jo sunnuntaina 11.9., niin majoitus järjestyy kyllä.

Paluukyyti Saariselältä lähtee sunnuntaina 17.9. n. klo10 ja perillä Kajaanissa ollaan n. klo18. Palatessa pitkämatkalaisilla on myös mahdollisuus yöpyä Kajaanissa ennen kotimatkaa.

Helsingistä lähtee kätevästi myös lentoja Ivaloon. Mikäli lähdet retkelle lentämällä, niin minibussikaravaani ottaa sinut kyytiin Saariselältä.

VAELLUS

Vaelluksen lähtöpiste on UKK-puiston pohjoispuolella. Liikumme lyhyen päivämatkan (n. 15km) perusleiriin, jossa vietämme 4 yötä ja viimeisenä päivänä palaamme samaa reittiä takaisin. Perusleiristä käsin teemme lyhyitä päiväretkiä lähimaastoon.

Majoitus järjestyy Löytöretken puolesta isoissa teltoissa. Riittää kun otat matkaan makuualustan ja makuupussin. Tarkemmat ohjeet varustuksesta annetaan ilmoittautumisen jälkeen. Minulla on selkeät listat tarvikkeista, jotka jokaisella tulee olla tai olisi hyvä olla mukana, ja autan mielelläni varustevalinnoissa ja hankinnoissa.

Juomavesi saadaan purosta ja Löytöretki järjestää mukaan aamupalat, lounaat ja vähän snacksejä. Illalliset tehdään pienissä ryhmissä vuoroilloin, eli yhtenä iltana saat olla kokkina ja muina iltoina nautiskelijana. Minä jaan illallisryhmät ja budjetit retken alkaessa. Ruoka laitetaan avotulella ja trangioilla.

OHJELMA

Löytöretken ohjelmaan kuuluu kehonhuoltoa venyttelyn ja yoogan keinoin. Ohjelmassa myös aamurutiineja, meditaatiota, hengitysharjoitus, puhdistautuminen, musiikkia, keskustelu- ja jakopiirit. Ohjelman runko on kevyt ja vapaa, joten jos haluat omaa aikaa tai levätä, niin se on erittäin hyvä idea. Ohjelman luomiseen saa myös osallistua ja se tapahtuu yleensä hyvin luonnollisesti leirielämän yhteydessä.

AIKATAULU

 • Sunnuntai 11.9.: Pitkämatkalaiset saapuvat Kajaaniin. Yhteinen illallinen.
 • Maanantai 12.9.: Road trip to Saariselkä lähtee n. klo9. Matkalla ruokaostokset. Saariselällä majoitus, sauna ja rinkkojen pakkaus.
 • Tiistai 13.9.: Viimeiset säädöt ja hankinnat Saariselän kylältä. Lounas n. klo11. Lentävien retkeilijöiden nouto. Siirtyminen lähtöpaikalle Suomujoen varteen. Vaellus perusleiriin ja leirin pystytys.
 • Keskiviikko 14.9.: Löytöretkeilyä
 • Torstai 15.9.: Löytöretkeilyä
 • Perjantai 16.9.: Löytöretkeilyä
 • Lauantai 17.9.: Leirin purku ja vaellus takaisin autoille. Paluu Saariselälle, jossa majoitus, kamppeiden huolto, kylpylä ja ravintola.
 • Sunnuntai 18.9.: Tuliaisten ostamiset. Road trip to Kajaani n. klo10. Perillä Kajaanissa n. klo18.
 • Maanantai 19.9.: Pitkämatkalaisten kotimatka alkaa.

 

KUSTANNUKSET

Tämäkertaisen Löytöretken hinta on 890€, joka sisältää:

 • Kyydit Kajaani-Saariselkä-Kajaani (auto- ja kärryvuokrat, bensat)
 • Vaellusmuonitus (aamupalat, vaelluslounaat ja vaellusillalliset)
 • Majoitus (Saariselällä mennessä ja palatessa sekä maastossa)
 • Päiväohjelma

Hinta ei sisällä ruokia vaelluksen ulkopuolella. Jokainen voi omalla kustannuksella ostaa lisäherkkuja vaellukselle tarpeen mukaan.